woensdag, 13. mei 2009 - 19:53

Verdachten roofovervallen voor de rechter

Roermond

Het OM Roermond brengt het merendeel van de Noord-Limburgse roofovervallenverdachten op twee megazittingen voor de rechter. Zo’n 30 verdachten moeten zich voor de rechter verantwoorden.

Nog vóór de zomervakantie staan 10 Venlose verdachten (5 meerderjarig, 5 minderjarig) terecht. Hiervoor zijn 14, 15 en 17 juli gereserveerd. De regie-zitting in deze eerste megazaak vindt donderdag 14 mei plaats vanaf 11.00 uur. Voor iedere verdachte is 20 minuten uitgetrokken.

Half oktober is het de beurt aan een kleine twintig Roermondse verdachten. De regie-zitting van deze tweede megazaak vindt plaats op 3 juli.

De eerste twee maanden van dit jaar vertoonden een explosieve stijging van het aantal roofovervallen en straatroven in Noord- en Midden-Limburg. Een intensieve aanpak van het OM en het politiekorps Limburg-Noord - ondersteund met o.a. een postercampagne - brak deze trend en resulteerde in tientallen arrestaties. Een aantal is inmiddels veroordeeld of wacht thuis het proces af.

Een regiezitting behandelt de stand van het onderzoek en de aanvullende onderzoekswensen van verdediging en het OM. Denk aan vragen over het horen van getuigen en deskundigen. Ook de verdachte kan hierbij aanwezig zijn. Alle vragen moeten zijn beantwoord vóór aanvang van de inhoudelijke behandeling van de zaak. Doel is vertraging te voorkomen verderop in het strafrechtelijk proces.
Provincie:
Tag(s):