vrijdag, 3. juli 2009 - 18:52

Verdachten stenengooiersincidenten opgepakt

Son

Vrijdagmiddag heeft de politie in een woning in Geldrop een 17-jarig meisje en een 21-jarige jongen uit Son aangehouden. De twee worden er van verdacht betrokken te zijn bij de stenengooiersincidenten van April 2007. Hun mogelijke betrokkenheid kwam naar voren in het onderzoek dat recentelijk opnieuw is opgestart. De twee zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Binnen het onderzoek naar de stenengooierincidenten kwam recentelijk nieuwe informatie beschikbaar.

Op 29 april 2007 kwam een 72-jarige vrouw uit Aarle Rixtel om het leven bij één van de stenengooierincidenten. Bij dit tragische ongeval werd een steen door de voorruit van de auto van een echtpaar uit Aarle Rixtel gegooid. De vrouw overleed ter plaatse. Haar inmiddels 75-jarige echtgenoot kwam bekneld te zitten in het voertuig. De man raakte zwaar gewond en liep blijvend letsel op.

Ook werd die avond op de Sonseweg in Sint Oedenrode een steen door de voorruit van de auto van een op dit moment 24-jarige automobiliste uit Sint Oedenrode gegooid. De vrouw raakte hierdoor gewond aan haar schouder en kreeg diverse glassplinters in haar lichaam.

Vervolgens werd op de Eindhovenseweg in Son een steen tegen de rijdende auto van een 55-jarige vrouw uit Son en Breugel gegooid. Haar auto raakte beschadigd aan de voorzijde en op het wegdek werd een steen teruggevonden. De vrouw liep geen verwondingen op.
Provincie:
Tag(s):