vrijdag, 9. oktober 2009 - 15:44

Verdachten van brandstichtingen Haarlem-Oost aangehouden

Haarlem

De politie in Haarlem heeft vier verdachten aangehouden die worden verdacht van het aansteken van meerdere branden in Haarlem Oost. De verdachten zijn Haarlemmers van 17 en 18 jaar. ‘Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten’, meldt de politie vrijdagmiddag.

In juli en augustus viel het politiemensen in Haarlem Oost op dat er meer brandjes werden gesticht dan anders. Op 7 september werd in één nacht een zevental branden gesticht waarbij twee woningen en enkele auto’s werden beschadigd. Een paar dagen later was het weer raak en gingen nog meer auto’s geheel of gedeeltelijk in vlammen op.

Er zijn door de politie buurtonderzoeken gedaan, er is intensief gesurveilleerd en gepost en in samenwerking met andere korpsonderdelen ook druk gerechercheerd. Daarnaast is aan de inwoners van de wijken gevraagd goed op te letten en verdachte bewegingen direct te melden bij de politie.

Op aanwijzing van burgers werden al eerder enkele verdachten aangehouden inzake brandstichting, maar die bleken niet verantwoordelijk voor meer brandstichtingen.


De verdachten zitten vast. Ze zijn eerder met de politie in aanraking geweest.
Provincie:
Tag(s):