dinsdag, 10. februari 2009 - 16:56

Verdachten van overval van hun bed gelicht

Almere

Vanmorgen in alle vroegte zijn op verschillende adressen twee inwoners
(16 en 18 jaar) van Almere door een politie-aanhoudingseenheid van hun bed gelicht. Beide personen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij twee overvallen op twee Almeerse supermarkten eind december 2008 en begin januari dit jaar.

Op 27 december 2008 werd een supermarkt op het Saffraanplein door twee daders overvallen. Ze bedreigden het aanwezige personeel en een aantal klanten met een vuurwapen en eisten geld. Nadat ze een geldbedrag hadden buit gemaakt renden ze de supermarkt uit. Via 1-1-2 alarm werd de politie gewaarschuwd die direct met meerdere eenheden de buurt afzocht. Ook de politiehelikopter nam deel aan de opsporingsactie.

Dinsdagmiddag 6 januari even voor 15.00 uur werd de supermarkt op het Van Eesterenplein te Almere Buiten overvallen door twee verdachten. De overvallers kwamen de winkel binnen en bedreigden het personeel met een vuurwapen. De daders zijn vervolgens lopend weggevlucht. Na de melding is er door meerdere politie-eenheden in de omgeving gezocht en zijn twee helikopters ingeschakeld. Ook werd via sms-alert het signalement van de daders verspreid. Bij beide overvallen was het buitgemaakte bedrag gering.

Het overvallenteam wist na uitgebreid forensisch en tactisch onderzoek genoeg belastende informatie te vergaren om uiteindelijk tot aanhouding over te gaan. De verdachten zijn ingesloten en worden op dit moment verhoord door de recherche. De recherche verdenkt de twee personen ervan gezamenlijk de twee overvallen te hebben uitgevoerd.

De politie heeft met deze jongste aanhoudingen een nieuwe slag geslagen in de voortdurende strijd tegen de overvallen. De uitgebreide inzet van zowel het overvallenteam als politie-eenheden voor en achter de schermen blijft van volle kracht.

De hulp van het opmerkzame publiek is bij het stoppen van overvallen en opsporen van verdachten van groot belang: de politie roept burgers op om alert te blijven op verdachte omstandigheden.
Provincie:
Tag(s):