donderdag, 10. september 2009 - 10:08

Verdachten van verkrachting opgespoord na DNA-match

Breda

De politie heeft twee aanhoudingen verricht aan de hand van DNA-matches. De verdachten, beiden afkomstig uit Breda, worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de verkrachting van een vrouw in april 2005.

De politie hield afgelopen week twee verdachten aan op verdenking van verkrachting. De eerste verdachte, een 35-jarige man uit Breda zat al vast in verband met huiselijk geweld. Hij is opnieuw aangehouden, nadat bleek dat zijn DNA overeenkwam met DNA werd gevonden in een onderzoek naar verkrachting in april 2005. De man is verhoord, voorgeleid en opnieuw in bewaring gesteld.

De tweede verdachte, een 33-jarige man uit Breda, werd eergisteren aangehouden. Ook zijn DNA kwam overeen met het DNA dat in het onderzoek naar het zedenmisdrijf werd gevonden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek en is inmiddels na verhoor op vrije voeten gesteld.

De politie startte het onderzoek in april 2005, nadat een toen 47-jarige Bredase aangaf verkracht te zijn. Uit verklaringen bleek dat meerdere mannen met de vrouw mee naar haar woning waren gegaan na een avond stappen. Hier zou ze zijn verkracht.
Provincie:
Tag(s):