dinsdag, 19. mei 2009 - 19:17

Verdachten vernielingen Gloriëtte bekend

Meerssen

De gemeente Meerssen deed onlangs een oproep via de media voor tips die konden leiden tot de aanhouding van de vandalen die bij diverse sportkantines en gemeentelijke eigendommen (o.a. de Gloriëtte in het Proosdijpark) vernielingen hebben aangericht. Enige tijd geleden werd een poging gedaan het monumentale theehuisje, de Gloriëtte, in brand te steken.

Uit een door de politie ingesteld onderzoek werden afgelopen week drie minderjarige verdachten bekend, die verantwoordelijk bleken te zijn voor de vernielingen aan de Gloriëtte.

Er is proces verbaal opgemaakt tegen de verdachten. De gemeente zal de schade van 4300 euro op hen verhalen.

Burgemeester Ricardo Offermanns: “Ik ben erg blij dat deze zaak is opgelost.
Het loopt de laatste tijd namelijk echt de spuigaten uit met de vernielingen. Ik hoop dat zich (meer) tipgevers melden die ook informatie kunnen geven over de daders van andere vernielingen aan bijvoorbeeld diverse sportkantines.�

Afgelopen zaterdagnacht is een persoon door de politie op heterdaad betrapt bij een fietsen/bromfietsdiefstal op het NS station aan de Spoorstraat in Bunde. Hierbij werden vier fietsen en twee bromfietsen in beslag genomen. De (brom) fietsen waren reeds ontdaan van hang- en sluitwerk en klaargezet om meegenomen te worden. De aangehouden persoon bekende betrokkenheid bij de diefstal. Drie andere personen wisten te ontkomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):