maandag, 23. november 2009 - 16:56

Verdachten woningoverval Deventer aangehouden

Deventer

Voor de overval in een woning aan de Rudolf van Diepholtstraat op donderdag 12 november heeft de politie twee verdachten aangehouden. ‘Eén van hen, een 41-jarige Deventenaar, werd donderdag 19 november aangehouden aan de Wethouder Beerentshof, aanvankelijk op grond van ordehandhaving’, meldt de politie maandag.

Snel daarna werd duidelijk dat de man betrokken was geweest bij de overval. Voor deze diefstal met geweld werd hij vervolgens buiten heterdaad aangehouden en ingesloten. De man is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en in de bewaring gegaan.

Op zaterdag 21 november kon een tweede verdachte worden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de overval samen met de 41-jarige Deventenaar te hebben gepleegd. Het betreft een 26-jarige man uit Rotterdam met een tijdelijk woonadres in Deventer. Op het verblijfadres van de man werden diverse goederen in beslag genomen die afkomstig waren van de overval.

Bij de overval aan de Rudolf van Diepholtstraat drongen twee mannen even na middernacht met geweld de woning binnen. De bewoners werden bedreigd en de woning werd doorzocht. Ze gingen ervandoor met onder andere een bankpas, sleutels en mobiele telefoons.
Provincie:
Tag(s):