donderdag, 29. januari 2009 - 16:40

Vergeten volksheld herleeft in de musical Sjakoo

Amsterdam

Vanaf mei 2009 speelt de musical Sjakoo op een unieke buitenlocatie in Amsterdam: het IJ. Het podium en de overdekte tribune worden gebouwd op pontons ter hoogte van het Oosterdok, naast science center NEMO en tegen de achtergrond van het VOC-schip ‘Amsterdam'.

De rol van straatschoffie Sjakoo wordt vertolkt door Lieuwe Roonder (o.a. De Scheepsjongens van Bontekoe en Topstars) en is gebaseerd op de mythische Amsterdamse volksheld uit de Gouden Eeuw. Deze ‘Robin Hood’ van Amsterdam stond bekend als een straatheld met een hart van goud.

Sjakoo wordt geproduceerd door Beeldenstorm (o.m. musicals de Griezelbus, Turks Fruit, Route 66 en De Brief voor de Koning). De teksten zijn geschreven door Dick van den Heuvel (historische detectives als De Rembrandt Code, televisieseries als Van Speijk en musicals als Turks Fruit en Brief voor de Koning). De muziek is in handen van Fons Merkies (o.m. televisieserie Vuurzee, films Leef!, Cloaca en De Dominee en musicals Turks Fruit en Route 66). Van den Heuvel en Merkies tekenden samen voor de regie van de voorstelling.

De musical wordt tevens in het Engels opgevoerd.
Categorie:
Tag(s):