dinsdag, 13. oktober 2009 - 9:26

Verkeerslussen in de A58

Van 19 oktober tot eind 2009 wordt het verkeer gedurende enkele nachten op de A58 ’s nachts over één rijstrook geleid. Op de rijbaan worden namelijk lussen aangebracht ten behoeve van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW). Dit is een samenwerkingsverband, waarin nu vijftien overheden deelnemen waaronder ook Rijkswaterstaat.

In de Nationale Databank Wegverkeersgegevens worden realtime alle belangrijke verkeersgegevens over een groot aantal wegen in Nederland verzameld. Wegbeheerders en service providers, zoals de ANWB of de Verkeersinformatiedienst, nemen de gegevens af van het NDW en gebruiken die voor verkeersmanagement en verkeersinformatie. De automobilist krijgt straks meer complete, actuele en betrouwbare verkeersinformatie via radio, internet of het navigatiesysteem in de auto.

Momenteel hebben de rijkswegen in Zeeland geen systeem om automatisch files te detecteren. Met de komst van NDW komt daar verandering in. Rijkswaterstaat verwacht dat door het NDW de weggebruiker beter geïnformeerd kan worden over de files op de A58. In de toekomst zullen ook op de andere rijkswegen in Zeeland meetpunten worden ingericht.
Provincie:
Tag(s):