vrijdag, 20. februari 2009 - 15:35

Verkeersregelaar tientallen meters door auto meegesleurd

Valthe

De politie heeft donderdagmiddag een 52-jarige inwoner uit 2e Exloermond aangehouden. De man wordt ervan verdacht donderdagmorgen een 42-jarige verkeersregelaar uit Valthermond te hebben aangereden waarna hij doorreed.

Het slachtoffer stond tijdens snoeiwerkzaamheden van de gemeente Borger-Odoorn aan de Weerdingerweg als gecertificeerd verkeersregelaar het verkeer te regelen. Toen hij het verkeer dat uit de richting van Valthe kwam liet stoppen, werd deze rij auto’s gepasseerd door een automobilist die zijn voertuig voor de rij plaatste. Plotseling trok deze bestuurder met zijn auto op waardoor de verkeersregelaar alleen nog op de motorkap van de auto kon springen en ongeveer 60 meter werd meegenomen door de auto. Hierna viel hij eraf en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Hij hield zware kneuzingen aan de aanrijding over. De verdachte reed hierna met grote snelheid door in de richting van Emmen. Hierbij werd de man nog enkele kilometers gevolgd door een getuige die de achtervolging staakte omdat er met meer dan 160 kilometer per uur gereden werd. Dankzij de alertheid van vijf getuigen kon ’s middags de verdachte aangehouden worden. De man werd inverzekering gesteld en zal vrijdag voorgeleid worden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij verklaarde inderdaad een aanrijding met de verkeersregelaar gehad te hebben.
Provincie:
Tag(s):