vrijdag, 22. mei 2009 - 16:18

Verkiezingsborden Partij voor de Dieren gestolen

De verkiezingsborden voor de Europese verkiezingen die door de Partij voor de Dieren opgehangen waren in ’s-Gravenpolder, zijn ontvreemd. Dit gebeurde o.a.vlakbij de supermarkt, op de kruising Langeweg/Populierenstraat.

Rob Ossewaarde van de werkgroep Zeeland van de Partij voor de Dieren: “Omdat de borden bij de laatste verkiezingen ook steeds weggehaald werden, hadden we ze expres hoog opgehangen. Ze hebben echt een trap nodig gehad om erbij te kunnen. Blijkbaar hebben we hardnekkige tegenstanders, maar ik vind dit bijzonder verwerpelijk. Er zijn partijen waar ik niets van wil weten, maar ik zou geen borden verwijderen of posters er over heen plakken. Zo werkt de democratie niet.�

De gemeente Borsele plaatst zelf geen verkiezingsborden en stelt ze ook niet gratis ter beschikking, in tegenstelling tot de gemeenten Goes en Vlissingen. Rob Ossewaarde heeft zowel de benodigde vergunning als de borden zelf betaald en is dus dubbel gedupeerd. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie.

Overigens gaat de fractie van de Partij voor de Dieren later dit jaar bekijken of ze er in de Tweede Kamer iets aan kunnen doen om ervoor te zorgen dat gemeenten verplicht worden om borden te plaatsen, waarop de partijen hun affiches kunnen plakken.
Provincie:
Tag(s):