donderdag, 26. maart 2009 - 13:47

Verkopers van nepgoud aangehouden

Nieuwerkerk aan den IJssel

De Verkeerspolitie van het KLPD heeft dinsdag 26 maart 2009 drie nepgoudverkopers aangehouden op de rijksweg A20 ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel. Zij boden nepgoud te koop aan een automobilist.

Het gezelschap, afkomstig uit Roemenie, bestond uit 2 mannen en een vrouw, een kind van ongeveer 5 jaar en een baby. Zij reden met een Mercedes voorzien van een Brits kenteken. In totaal zijn er 242 nepgouden ringen in beslaggenomen en een aantal nepgouden halskettingen en armbanden. De 'sieraden' zaten verborgen in een rugleuning van een van de voorstoelen. De verkopers konden na betaling van een schikking van 450 euro weer vertrekken.

De nepgoudverkopers hanteren verschillende manieren om mensen geld afhandig te maken. Ze wenken naar bestuurders en geven de indruk dat ze pech hebben. Ze stoppen daarbij niet alleen op parkeerplaatsen en tankstations, maar ook op op- en afritten en vluchtstroken. In eerste instantie komen ze met een zielig verhaal, ondersteund met een gebroken creditcard o.i.d., dat ze geen brandstof meer hebben en op weg zijn naar zieke familie. Als er geld gegeven wordt geven ze daarvoor in ruil nepgouden sieraden. Als men niet snel genoeg met geld over de brug komt gaan ze intimiderend te werk en proberen ze onder dwang de nepgouden sieraden te verkopen.

Mochten mensen benaderd worden door dit soort ‘goudverkopers’ dan is het raadzaam niets aan te pakken en zeker de sieraden niet te kopen. Bel direct de politie op 0900-8844 en probeer zoveel mogelijk vast te stellen welke personen de (verkoop) handelingen verrichten. Probeer een duidelijk signalement van de personen op te nemen en noteer de kentekens van de voertuigen waarmee zij zich verplaatsen.
Provincie:
Tag(s):