vrijdag, 30. januari 2009 - 7:03

Vermiste man gevonden met warmtebeeld-kijker

Oss

Woensdagavond heeft de politie in Oss met behulp van de nieuwe warmtebeeldkijker, die het district maasland sinds een paar dagen heeft, een 64-jarige inwoner van Oss in de bossen van Herpenduin opgespoord. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Hond kwijtgeraakt in de bossen
De man was zijn hond aan het uitlaten, toen hij het dier kwijtraakte. Enige tijd later werd de hond door derden bij het asiel gebracht, waar aan de hand van de chip zijn adres werd bepaald. Omdat zijn baasje toen nog steeds niet thuis was, sloeg diens zoon alarm bij de politie.

Ondanks dat hij aangaf dat zijn vader goed bekend was in het bos, maakte hij zich door de invallende duisternis en de vorst ernstig zorgen om diens gezondheid. De man was al ruim twee uur weg.

Warmtebeeldcamera
Agenten gingen met de warmtebeeldcamera het bos in en hadden al snel resultaat. De camera registreerde een fiets als warmtebron, welke van de man bleek te zijn. Na een korte zoekactie, verschenen in de verte de warmtecontrasten van een persoon, die inderdaad de vermiste man bleek te zijn. De man was al die tijd naar zijn hond op zoek geweest en was met name dolblij dat die terecht was.
Provincie:
Tag(s):