vrijdag, 6. februari 2009 - 18:20

Vermiste Sharon Versteeg en haar moeder zijn gevonden

Brielle

De tienjarige Sharon Versteeg en haar moeder zijn gevonden. Uitgebreid onderzoek van de recherche in Dordrecht leidde naar een caravan in Brielle waar de twee op 6 februari werden aangetroffen.

De moeder werd aangehouden op verdenking van het onttrekken van haar dochter aan het gezag van Jeugdzorg. Kort na de aanhouding van de moeder en haar dochter werd in de buurt een 36-jarige man uit Brielle aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de moeder te hebben geholpen.
Er zijn geen aanwijzingen dat Sharon en haar moeder tegen hun wil in de caravan verbleven. Sharon en haar moeder zijn overigens ongedeerd. Wat er in de periode van 4 januari tot en met vandaag precies is gebeurd en of de moeder en dochter altijd in de caravan verbleven hebben, is nog onderwerp van onderzoek.

De twee verdachten en het kind zijn overgebracht naar een politiebureau in de politieregio Rotterdam-Rijnmond, vanwaar ze in de loop van 6 februari naar Dordrecht worden overgebracht. Sharon zal zo spoedig mogelijk aan Jeugdzorg in Dordrecht worden overgedragen.

Moeder en dochter verlieten op 4 januari omstreeks 18.00 uur ’s avonds de woning in Dordrecht waar Sharon op dat moment verbleef. Ze zouden samen iets gaan eten. Sindsdien ontbrak ieder spoor van het tweetal. Sharon staat onder toezicht van Bureau Jeugdzorg in Dordrecht. Ze woont niet bij haar moeder maar elders in Dordrecht.

De politie heeft de afgelopen weken uitgebreid gezocht naar de twee. Op vrijdagavond 23 januari jl. is de vermissing van Sharon en haar moeder bekend gemaakt in het tv-programma Tros Vermist. Dit heeft geleid tot enkele tips. De politie heeft deze tips onderzocht. De gouden tip zat daar helaas niet bij. Uiteindelijk heeft eigen recherche-onderzoek van de politie geleid tot het vinden van Sharon en haar moeder.
Provincie:
Tag(s):