woensdag, 7. januari 2009 - 15:26

Vernieuwde peuterkoffer mondgezondheid

Lelystad

GGD Flevoland introduceert vernieuwde peuterkoffers mondgezondheid voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven.

De GGD Flevoland stelt sinds een aantal jaren “peuterkoffers mondgezondheid� (gratis) beschikbaar voor alle peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in de provincie Flevoland.

De vraag vanuit de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen over aanschouwelijk- en speelmateriaal over tandenpoetsen en naar de tandarts gaan, groeit nog steeds.

Voorlichting over mondgezondheid dient zo vroeg mogelijk te beginnen, vooral omdat de gebitssituatie van jonge kinderen de laatste tijd lijkt te verslechteren. Naar aanleiding hiervan heeft de GGD Flevoland de bestaande peuterkoffers vernieuwd.

De gebitsverzorging van peuters is in eerste instantie een taak van de ouders. Leidsters van kindercentra kunnen hierbij een stimulerende rol hebben, door de peuters op hun peuterspeelzaal of kinderdagverblijf spelenderwijs in aanraking te laten komen met (dagelijks) tandenpoetsen en wat er gebeurt tijdens een bezoek aan de tandarts.
 
In de peuterkoffer zit onder andere een nieuwe handleiding met lessuggesties, een grote handpop met gebit met een grote tandenborstel, een houten poetsklok, een muzikale poetsklok, een elektrische tandenborstel, tandartsspullen voor de speelhoek (tandartsjasjes, mondmaskers en tandartsbrillen), tandenborstels met tandpasta’s, voorleesboekjes, kleurplaten en foto’s van alle spullen die de tandarts bij een eerste bezoek van een peuter kan gebruiken en nog veel meer!

Voor informatie, reserveren of aanvragen van een peuterkoffer mondgezondheid kan men via de website van de GGD Flevoland www.FlevoTand.nl de peuterkoffers bekijken en/of contact opnemen met de tandheelkundig preventief medewerker van de GGD c.vanderpoel@ggdflevoland.nl.
Provincie:
Tag(s):