donderdag, 15. januari 2009 - 22:08

Veroorzaker frontale aanrijding verlaat plaats van ongeval

IJsselstein

Bij een frontale aanrijding tussen een auto en een motor is donderdagavond in IJsselstein een 44-jarige Maastrichtenaar gewond geraakt. De automobilist, een 22-jarige man uit IJsselstein, ging er na het ongeval vandoor. De politie kon hem korte tijd later aanhouden.

De 22-jarige automobilist uit IJsselsteijn reed over de Putteweg en hij haalde enkele auto’s in. Tijdens de inhaalmanoeuvre zag hij de motorrijder, die uit de tegenovergestelde richting kwam, over het hoofd. Een frontale aanrijding was het gevolg. Zowel de auto als de motor belandde in de sloot naast de weg. De 44-jarige motorrijder uit Maastricht raakte daarbij gewond. Personeel van de gearriveerde traumahelicopter behandelde de gewonde man ter plaatse. Hij heeft onder andere meerdere botbreuken opgelopen bij het ongeval. De man is door een ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

De automobilist verliet de plek van het ongeval. De politie spoorde de man op aan de hand van de gegevens van een electronisch detentiebandje dat de man droeg. Hij werd later op de avond door de politie aangehouden op een camping in IJsselsteijn waar hij verbleef. De man is overgebracht naar het politiebureau en hij wordt in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):