dinsdag, 13. oktober 2009 - 22:11

Verplaatsing Koetshuis luidt verbouwing Drents Museum in

Assen

De nieuwbouw van het Drents Museum gaat van start met een feestelijk moment en de spectaculaire verplaatsing van het Koetshuis. Op vrijdag 16 oktober staan het Drents Museum en de provincie Drenthe stil bij de start van een dynamische, spannende periode. Over anderhalf jaar zal de uitbreiding van het Drents Museum gerealiseerd zijn. Drenthe heeft straks een museum dat klaar is voor de toekomst en dat naar verwachting veel extra bezoekers trekt.

Tijdens de feestelijke start van de nieuwbouw vertelt Michel van Maarseveen, directeur Drents Museum over de nieuwbouw van het Drents Museum. Gedeputeerde Tanja Klip gaat in op de geschiedenis van de gebouwen van het Drents Museum in samenhang met de omgeving en onthult de artist impression met een illustratie van het Koetshuis als nieuw entree van het Drents Museum. Met een wervelende vuurshow sluit Manoesso de feestelijke start af.

Op 22 of 23 oktober zal het Koetshuis tijdelijk worden verplaatst, naar de overkant van het Jacob Cramerplein. Onder de voormalige plek van het Koetshuis komt straks de nieuwe tentoonstellingsvleugel van het Drents Museum, die doorloopt onder de voormalige parkeerplaats aan de Zuidersingel. Na de werkzaamheden wordt het Koetshuis weer teruggeplaatst op zijn oorspronkelijke plek en wordt het de entree van het vernieuwde Drents Museum.

Via een webcam zal de verplaatsing van het Koetshuis live te volgen zijn op www.drentsmuseum.nl en www.drentsmuseum.drenthe.nl. Hierop zal ook de exacte tijdspanne te vinden zijn van verplaatsing van het gebouw.
Provincie:
Tag(s):