donderdag, 22. januari 2009 - 13:06

Versnelde invoering roetfilters bestelwagens

Den Haag

Het percentage bestelwagens met ingebouwde roetfilter zal versneld worden opgevoerd. Dat hebben vertegenwoordigers van de transportsector, de werkgeversverenigingen VNO-NCW en MKB-Nederland en minister Jacqueline Cramer van Ruimte en Milieu, staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën en minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat afgesproken.

Eind 2009 zal 70% van de nieuwe bestelauto’s en kampeerauto’s een ingebouwd roetfilter hebben. Eind 2010 zal 80% dat hebben en in 2012 100%. De verschillende partijen legden dit vast in het convenant beperking fijnstofuitstoot lichte bedrijfsauto’s bestelauto’s en kampeerauto’s.

In het convenant is afgesproken dat fabrikanten en importeurs van bestelauto’s modellen zonder ingebouwd roetfilter versneld uit het assortiment te halen. Tegelijkertijd zullen de brancheverenigingen van de kopers van bestelauto’s hun leden er zoveel mogelijk toe bewegen om bij de aanschaf van een nieuwe bestelauto te kiezen voor een auto met ingebouwd roetfilter.
Categorie:
Tag(s):