dinsdag, 30. juni 2009 - 16:47

Vervoer tijdens Oktobermaand Kindermaand gratis

Regio

Kinderen mogen in oktober gratis met het openbaar vervoer naar de deelnemende instellingen van Oktobermaand Kindermaand reizen. Dit is de organisatie overeengekomen met Arriva en het OV-bureau Groningen Drenthe. Het project wordt daardoor nog laagdrempeliger en daarmee toegankelijker voor een grote groep ouders met hun kinderen. Tijdens Oktobermaand Kindermaand bieden instellingen een gratis toegankelijk cultureel programma voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Het Drents Groningse project Oktobermaand Kindermaand mag dit jaar 141 deelnemende instellingen noteren; 83 in Drenthe, 57 in Groningen en 1 in Overijssel.

De organisatie rekent op veel bezoekers nu minister Plasterk de musea in Nederland komend schooljaar toch niet gratis maakt voor kinderen. Volgens de organisatie is er veel geld te besparen in oktober. Zij hoopt dat ouders massaal gebruik maken van het gratis uitje. Het programma is gevarieerder dan ooit. Er staan workshops en voorstellingen op het programma, maar ook een magicshow, griezelspeurtocht en een spannende avondwandeling. Kinderen kunnen gratis naar de bioscoop, een animatiefilm maken, koekjes bakken en nog veel meer.

Voor kinderen met een beperking is er een programma met voorstellingen van o.a. Lindai Boogerman, de vaste poppenspeler van Sesamstraat, en Dirk Scheele. Ook zijn er dit jaar voor het eerst workshops voor kinderen met een beperking georganiseerd na afloop van de voorstellingen.

Kunst & Cultuur Drenthe, die namens een stuurgroep de organisatie van het project in Drenthe uitvoert, onderzoekt op dit moment de mogelijkheid om Oktobermaand Kindermaand volgend jaar uit te breiden naar Friesland, Noord-Holland en Overijssel. Hierover zijn al enkele gesprekken gevoerd. Tevens brengt zij het project opnieuw onder de aandacht van minister Plasterk. Als het ministerie het project omarmt zouden de musea in ieder geval in oktober gratis toegankelijk zijn voor kinderen.

Oktobermaand Kindermaand vindt in 2009 in Drenthe voor de achtste keer plaats. Het officiële startschot wordt gegeven door de burgemeesters van de Drentse en Groningse gemeenten. Dit gebeurt op woensdag 23 september. Vanaf die datum is het ook mogelijk te reserveren voor de meest populaire activiteiten.
Provincie:
Tag(s):