zaterdag, 24. januari 2009 - 18:16

Verwacht en onverwacht 2008; expositie fotojaaroverzicht Almere

Almere

Het Stadsarchief Almere maakt traditiegetrouw een selectie van verwachte en onverwachte gebeurtenissen uit het afgelopen jaar. Het resultaat is een kleurig overzicht van blije en treurige fotomomenten.

De opnamen zijn het werk van Studio Friedländer, Studio Kastermans en Geert van der Wijk, die veel in Almere werken.

Het overzicht van 2008 bevat natuurlijk opnamen van jaarlijks 'verwachte' evenementen die met Almere verbonden zijn, zoals de Nieuwjaarsduik, de Triathlon, de Luilakmarkt en de SBS Kerstparade. Maar ook onverwachte, soms schokkende gebeurtenissen vonden plaats, bijvoorbeeld de begrafenis van de vader en kinderen Germs in Almere Haven.

Opvallend is de sociale bewogenheid in de stad, getuige een verwenmiddag voor mantelzorgers, de wedstrijd Podium Afrika en deelname aan de landelijke 'Prokkeldag'. Verder waren er dit jaar diverse jubilea, onder meer Theatergroep Faust (10 jaar), De Kunstlinie (30 jaar) en Almere's oudste basisschool, de Polderhof (30 jaar).

Kijk in het stadhuis of op internet
Het fotojaaroverzicht is te zien van 22 januari tot en met 22 mei 2009 in de C-passage van het Stadhuis (Stadhuisplein 1, Almere), naast het Stadsarchief. Een digitale versie van het complete jaaroverzicht 2008 staat binnenkort op www.geheugenvanalmere.nl.

Visuele ‘stadskroniek’
De aangekochte foto’s van 2008 - waaronder die uit de presentatie - zijn na afloop van de tentoonstelling te zien in het Digitaal Erfgoed Almere op www.almere.nl/stadsarchief. Het Stadsarchief vult haar beeldverzameling - inmiddels zo'n 15.000 foto's - jaarlijks aan door de aankoop van recente foto's van Almere. Zo bouwt het archief aan een visuele 'stadskroniek'.
Provincie:
Tag(s):