donderdag, 19. maart 2009 - 17:23

Verwarde man doet valse bommelding

Een onbekende man heeft donderdagmiddag omstreeks 14.50 uur de indruk gewekt dat er op het stadskantoor aan de Wolvenhoek een bom zou afgaan. De man bevond zich al enige tijd in de hal van het gemeentehuis en gedroeg zich een beetje vreemd. Hij is daarop aangesproken door een beveiligingsmedewerker van de gemeente.

De man maakte een verwarde indruk en riep dat er iets zou gaan ontploffen. Hij verliet daarop het stadskantoor. De gewaarschuwde politie is onmiddellijk met meerdere eenheden, waaronder enkele bomverkenners, terplaatse gegaan.

In het centrum is kort na de melding een verdachte aangehouden. Hij bleek later niets met de zaak te maken te hebben. Bomverkenners hebben terplaatse een quikscan gedaan. Op dat moment is besloten om geen nieuwe bezoekers meer toe te laten. Bij de korte zoekactie is niets aangetroffen. Vervolgens hebben agenten bewakingsbeelden bekeken en nogmaals minitieus de plekken waar de man in de hal had gestaan onderzocht. Wederom werd er niets aangetroffen. Omstreeks 15.35 uur is het gebouw weer vrijgegeven. Agenten zijn nog op zoek naar de dader.
Provincie:
Tag(s):