woensdag, 26. augustus 2009 - 16:57

Verwarde schipper uit België in ziekenhuis opgenomen

Amsterdam

Een verwarde 52-jarige Belgische binnenvaartschipper is woensdag 26 augustus te Amsterdam voor nader onderzoek in een ziekenhuis opgenomen. De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) waarschuwde de ambulancedienst nadat de schipper bijna een aanvaring had veroorzaakt en tegen de agenten vertelde dat hij dacht in Antwerpen te zijn.

Op verzoek van Rijkswaterstaat ging de Waterpolitie omstreeks 12.00 uur bij de Oranjesluizen aan boord van het Belgische schip. Rijkswaterstaat was namelijk na een bijna-aanvaring aan boord van het schip gegaan en vermoedde dat de schipper onder invloed van alcohol was.

De Waterpolitie liet de schipper blazen maar er was geen sprake van gebruik van alcohol. Tijdens het gesprek met de schipper bleek dat hij in de veronderstelling was dat hij in Antwerpen was. Toen hem verteld werd dat hij in Amsterdam was, reageerde hij erg verward en antwoordde dat de omgeving er inderdaad veranderd uit zag.

In een gesprek met de matroos van het schip bleek dat men onderweg was van Zwolle naar Antwerpen. Na de overnachting in Vreeswijk was de schipper vanmorgen naar Amsterdam gevaren in plaats van Antwerpen. Opmerkingen van de matroos hierover konden de schipper niet op andere gedachten brengen. Op weg naar Amsterdam had hij enkele malen bijna een aanvaring veroorzaakt. Volgens de matroos was de schipper verward sinds hij veertien dagen geleden overboord was gevallen en daarbij zijn hoofd had gestoten.

De Waterpolitie was van mening dat de schipper zo niet kon doorvaren en liet de ambulancedienst ter plaatse komen. Deze besloten de schipper voor een nader onderzoek naar het Boven-IJ Ziekenhuis te brengen. Vanuit België is een andere schipper onderweg om het schip naar Antwerpen te varen.
Provincie:
Tag(s):