dinsdag, 10. maart 2009 - 17:06

Vier aanhoudingen na bedreigingen in Brunssum

Brunssum

De politie Limburg-Zuid heeft maandagavond vier personen aangehouden in verband met een bedreiging van een automobilist eerder die avond. Het gaat om een 19-jarige vrouw uit Heerlen, een 20-jarige vrouw uit Nuth, een 16-jarige jongen uit Hoensbroek en een 21-jarige man uit Kerkrade. Die avond vond naast de bedreiging ook een overval op een woning in Brunssum plaats en een andere bedreiging in de Oranjestraat. De politie onderzoekt het mogelijke verband tussen de bedreigingen en de overval.

Als eerste werd rond 19.30 uur een 72-jarige man in zijn woning aan de Pastoor Savelbergstraat overvallen door twee daders. Daarbij werd de man bedreigd met een vuurwapen. De daders waren uit op geld en waardevolle spullen. Waarschijnlijk doordat één van de daders iemand buiten zag, zijn ze er snel vandoor gegaan, met een geldbedrag, autosleutels en een laptop.
Kort daarna werd rond 21.00 uur een 15-jarige jongen in de Oranjestraat bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De jongen stond buiten met een aantal vrienden. De dader zat in een auto met vier andere personen. Hij stapte uit en bedreigde het slachtoffer. De aanleiding wordt onderzocht.

Opvallend is dat er vervolgens rond 21.15 uur een melding binnen kwam bij de politie dat een automobilist, een 36-jarige man uit Brunssum, op de Preedenbries / Heidestraat werd bedreigd met vermoedelijk een vuurwapen door een passerende auto met daarin vijf personen. De politie wist de auto te traceren, waarna de auto op de vluchtstrook -bij de afslag Dentgenbach, N-299- tot stoppen kon worden gebracht. Daar konden de twee hierboven genoemde vrouwen en de 16-jarige jongen worden aangehouden. Twee andere mannen wisten op dat moment te ontkomen, maar kort erna kon de 21-jarige man worden aangehouden. Ze werden alle vier aangehouden in verband met de bedreiging aan de Peerdenbries. Uit onderzoek komt naar voren dat de vier verdachten mogelijk betrokken zijn geweest bij de overval op de woning en de andere bedreiging. Op welke manier moet nog worden onderzocht.
Provincie:
Tag(s):