vrijdag, 12. juni 2009 - 21:51

Vier aanhoudingen voor brand Duinweg

Den Helder

Voor de brand die woensdagmiddag 10 juni ontstond in het OS&O -gebouw en in het duin aan de Duinweg zijn vier aanhoudingen verricht. Dit maakt de politie vandaag bekend.

Een 15-jarige jongen uit Den Helder meldde zich woensdagavond rond 21.00 uur op het politiebureau en bekende medeplichtig te zijn aan brandstichting in de duinen en van het pand.

De personalia van hem en twee andere jongens werden al eerder die avond door een agent genoteerd omdat zij zich verdacht ophielden in de duinen. De drie andere jongens van 12, 13 en 14 jaar, allemaal afkomstig uit Den Helder, werden vrijdagochtend aangehouden.

De brand ontstond woensdag rond 17.00 uur. In eerste instantie kreeg de brandweer melding van een duinbrand, maar tijdens het blussen hiervan zagen brandweerlieden dat er ook een brand woedde in het OS&O -gebouw.

De duinbrand was vrij snel onder controle. De brand in het oude casinogebouw was lastiger onder controle te krijgen, omdat het te gevaarlijk was voor de brandweer om het pand in te gaan.

Het gebouw brandde volledig uit. De gemeente bekijkt of er mogelijkheden zijn om het monumentale pand te restaureren. De duinbrand en de brand in het gebouw waren twee op zichzelf staande branden.

Bij de brand in het OS&O -gebouw kwam asbest vrij. Dit verspreidde zich echter zo beperkt, dat er geen gevaar voor omwonenden is ontstaan. De asbest die is vrijgekomen is zo snel mogelijk geruimd.

Een 46-jarige man uit Amsterdam werd aangehouden omdat hij geen gehoor gaf aan de aanwijzingen van een agent om buiten de afzettingen te blijven. Hij werd dezelfde avond weer heengezonden.

De drie jongens die vrijdagochtend zijn aangehouden worden in verzekering gesteld. De 15-jarige jongen werd donderdag in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):