maandag, 8. juni 2009 - 9:58

Vier arrestaties bij invallen in woningen drugsdealers

Maastricht

De politie heeft zaterdagavond vier harddrugdealers gearresteerd in Maastricht. Bij een inval in drie woningen aan respectievelijk de Scharnerweg, de Kasteel Hillenraedtstraat en de Uiverstraat zijn drie en een halve kilo heroïne, geladen vuurwapens, drie personenauto's, heroïnepersen en versnijdingsmiddelen in beslag genomen.

De actie is uitgevoerd in intensieve samenwerking met en op verzoek van de Franse autoriteiten. De afgelopen maanden bleek dat veel verslaafden uit diverse steden in Noord-Frankrijk bij deze vier, die vanuit Maastricht opereerden, heroïne kochten. 
Dat leidde in de Maastrichtse wijk Heer tot overlast. Daar werden de Franse drugstoeristen namelijk grotendeels opgevangen. 
Het viertal dat nu achter slot en grendel zit betreft een man van 28 jaar afkomstig uit Gouda, een man van 20 jaar uit Utrecht, een vrouw van 29 jaar uit Heerlen en een vrouw van 24 jaar, woonachtig in Maastricht. Alle vier hebben een Marokkaanse achtergrond. 
Met name de man uit Gouda blijkt een drugrunner c.q. -dealer te zijn die de afgelopen maanden veelvuldig door de politie op de hielen is gezeten, maar door zijn levensgevaarlijk rijgedrag steeds wist te ontsnappen.
Provincie:
Tag(s):