donderdag, 16. juli 2009 - 23:14

Vier flinke branden in een uur

Grootegast

De politie stelt een onderzoek in naar vier branden die woensdagnacht op vier verschillende plekken flinke schade aanrichtten. Omstreeks 02.45 uur kreeg de gemeenschappelijke meldkamer de eerste brandmelding binnen van een schuur aan de Beukemalaan.

Achter een woning brandden een schuur en een aanhanger volledig uit. De bewoner probeerde de brand te blussen. Hij liep hierbij brandwonden op. Ook kreeg hij veel rook binnen. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Terwijl de brandweer de brand nabluste, kwam de tweede melding binnen. Op de hoek van de Kersenlaan met de Meidoornstraat stond een auto in brand. De brand sloeg over naar een aantal bomen. Extra politieauto’s werden ingezet om te surveilleren.

Agenten stuitten toen op een derde brand aan de Esdoornstraat. Daar stond op een parkeerplaats een caravan in brand. Tenslotte kwam de laatste melding binnen.

Een bestelbus die geparkeerd stond bij een garagebedrijf aan de Legolaan vatte ook vlam. Ook andere auto’s die daar geparkeerd stonden, liepen brandschade op. De brandweer moest bij alle branden eraan te pas komen om te blussen. De technische recherche heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van de branden. Er wordt uitgegaan van brandstichting. Ook is buurtonderzoek verricht. De politie vraagt getuigen zich te melden. Zij kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):