donderdag, 8. januari 2009 - 10:37

Vier hennepkwekerijen binnen 24 uur ontruimd

Almere

In een woning in de Raamstraat ontstond dinsdagavond, rond 21.00 uur, brand door een gevaarlijke elektrische installatie die zelf gebouwd was ten behoeve van een hennepkwekerij op de eerste verdieping.

Omwonenden werd geadviseerd vanwege het vrijkomen van gevaarlijke stoffen een nachtje elders te slapen. De woning bleek de volgende dag zo zwaar beschadigd dat het te gevaarlijk was deze te ontruimen. De politie neemt contact op met de eigenaar zodat hij veiligheidsmaatregelen kan nemen. Rechercheurs stelden vast dat het om ongeveer 400 planten ging. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem en onderzoek van rechercheurs zijn woensdag, 7 januari, nog drie hennepkwekerijen opgerold.
Rond 9.00 uur werd in een woning in ’t Vliegend hert te Lelystad een hennepkwekerij aangetroffen en ontruimd. Het gaat om ongeveer 280 hennepplanten. De verdachte is ontboden aan het politiebureau.

Een paar uur later ging het rechercheteam naar een woning in Swifterbant aan het Plankenpad om daar 240 hennepplanten te ruimen. Rond 14.30 uur vertrokken ze naar een woning aan het Hazeleger in Zeewolde en ruimde daar een hennepkwekerij met 460 hennepplanten. Zowel in Swifterbant als Zeewolde kon nog geen verdachte worden aangehouden. Het onderzoek hiernaar is in volle gang.
Provincie:
Tag(s):