dinsdag, 4. augustus 2009 - 20:25

Vier jaar cel voor dronken en zonder rijbewijs doodrijden vrouw

Utrecht

De rechtbank Utrecht heeft dinsdag 4 augustus vier jaar gevangenisstraf opgelegd aan de automobilist die op 10 oktober 2008 onder invloed van alcohol en zonder rijbewijs een vrouw heeft doodgereden in Houten. Dit heeft de rechtbank dinsdag bekendgemaakt.

Ook heeft de man vijf jaar ontzegging van de rijbevoegdheid gekregen en moet hij bijna 15.000 euro aan schadevergoeding betalen. Met bijna drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed in combinatie met andere medicijnen reed hij op de verkeerde weghelft. Hij botste frontaal op een tegemoet rijdende automobiliste die als gevolg van het ongeval is overleden.

De verdachte heeft volgens de rechtbank zeer onverantwoordelijk gehandeld, en heeft, ondanks de waarschuwingen van anderen enkel aan zichzelf gedacht zonder zich om anderen te bekommeren. De man was eerder gewaarschuwd voor de gevolgen van de combinatie van drank en medicatieverslaving. Niet alleen veelvuldig door zijn familie, maar ook doordat hij in januari en februari 2008 al tweemaal eerder een ongeval had veroorzaakt.

De verdachte heeft tevens op 29 maart 2008 uit een restaurant een tas met onder andere een portemonnee met geld en een pinpas gestolen. Ook dit feit heeft verdachte gepleegd onder invloed van een teveel aan medicatie.

De rechtbank veroordeelt de verdachte tot betaling aan de familie van het slachtoffer een schadevergoeding van bijna 15.000 euro. Daarvan is 10.000 euro shockschade ten aanzien van de vader van het slachtoffer, die op de avond van het ongeluk langs de plaats van het ongeval reed en toen de auto van zijn dochter total loss op de weg aantrof.
Provincie:
Tag(s):