maandag, 19. januari 2009 - 20:01

Vier jeugdige straatrovers aangehouden

Almere

Vier jongemannen, één van 14 jaar en drie van 18 jaar oud, zijn zondag aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat ze op het Stationsplein een 42-jarige Almeerder van zijn portemonnee hebben beroofd.

Medewerkers van cameratoezicht zagen in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.30 uur hoe op het Stationsplein een man door meerdere personen werd belaagd. Hierop alarmeerden zij direct de politie.

Agenten troffen het slachtoffer nabij het station aan. Uit zijn verklaring bleek dat hij zojuist door vier mannen was beroofd van zijn portemonnee. Aan de hand van de camerabeelden was het signalement van de daders bekend.

Meerdere politie-eenheden hebben daarop in de nabije omgeving naar de verdachten gezocht. Twee van hen, een 14-jarige en een 18-jarige Almeerder, werden gespot op het Yitzhak Rabinpad en door agenten aangehouden.

Vlakbij de plek van de aanhouding werd de portemonnee van het slachtoffer teruggevonden. Ook trof de politie daar een tas aan waarin een vuurwapen zat. De tas bleek later van één van de verdachten te zijn.
Zondagmiddag rond 17.00 uur konden de andere twee verdachten, allebei 18 jaar en woonachtig in Almere, worden aangehouden.

De recherche van district Zuid heeft de zaak in onderzoek. Alle verdachten zitten nog vast.
Provincie:
Tag(s):