dinsdag, 14. april 2009 - 19:21

Vier leden van Surinaamse groep langer vast

Schiphol

Vier leden van de groep van 22 personen die zaterdag 11 april jl. bij aankomst op Schiphol, vanuit Suriname, werd aangehouden op verdenking van drugssmokkel, blijven langer vastzitten.

De rechter-commissaris (RC) heeft dinsdag de inbewaringstelling bevolen voor de duur van 14 dagen. Het gaat om twee Surinaamse mannen van 30 jaar, één van 45 jaar en een Surinaamse vrouw van 44 jaar. Bij hen is cocaïne aangetroffen.

Van de vijfde verdachte, een 46-jarige Surinamer, wordt uiterlijk vrijdag door de RC besloten of hij langer vast moet blijven zitten. Dinsdag heeft de RC al wel geoordeeld dat zijn aanhouding rechtmatig was. Deze verdachte zit in beperkingen. Het Openbaar Ministerie kan daarom verder niet ingaan op zijn zaak.

In totaal werden zaterdagochtend 22 personen aangehouden. Zij maakten zich bij de douane kenbaar als één groep. Daarom werd de hele groep aangehouden toen drugssmokkel werd vermoed. Het OM onderzoekt de betrokkenheid van de aangehouden personen bij de groep en bij de drugssmokkel.

Zeventien personen zijn zondagavond vrijgelaten. Vanwege de omvang van de groep duurde het enige tijd voordat iedereen was gehoord en ze op vrije voeten konden worden gesteld. Bij hen is geen drugs gevonden, maar ze zijn nog wel verdacht.

In het belang van het onderzoek kan het OM op dit moment geen verdere vragen beantwoorden.
Provincie:
Tag(s):