dinsdag, 16. juni 2009 - 9:43

Vier maal brandstichting binnen 12 uur

De Bilt

De brandweer en politie kregen op maandag 15 en dinsdag 16 juni binnen twaalf uur meldingen van branden op maar liefst vier verschillende locaties.

Maandagmiddag rond 15.20 uur stond bij een woning aan de Lester Pearsonweg de schutting in brand. ‘s Avonds rond 23.05 uur stond op maandag 15 juni op de Professor Dr. J. Tinbergenweg achter de supermarkt een geparkeerde auto in brand. De schade bleef beperkt tot de voorzijde van de auto, omdat buurtbewoners water over de vlammen hadden gegooid. De brandweer heeft de auto nageblust.

’s Nachts rond 01.40 uur stond op dinsdag 16 juni op de Waterweg een geparkeerde auto in lichterlaaie. Deze auto raakte zwaar beschadigd. Een andere auto die ervoor stond, liep door de enorme hitte en de vlammen schade op aan de achterzijde.

Dezelfde nacht rond 02.00 uur was het weer raak. Toen op de Alfred Nobellaan. Daar was sprake van een brand bij dansschool Femtastic.
De dansschool raakte zwaar beschadigd door de brand. De naastgelegen bibliotheek liep forse rook- en waterschade op.

Vermoedelijk is er in alle gevallen sprake van brandstichting. De politie onderzoekt of de zaken verband met elkaar houden.
Provincie:
Tag(s):