dinsdag, 22. december 2009 - 10:59

Vier maal verdenking van poging tot doodslag bij steekpartij

Leeuwarden

Maandagavond zijn op het Noordvliet vier verdachten aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Na een melding van een vechtpartij op het Vliet, waarbij een persoon gewond geraakt was, gingen meerdere agenten ter plaatse. De agenten zagen een 24-jarige man uit Leeuwarden en een 29-jarige man uit Berlikum met elkaar in gevecht. De mannen werden onmiddellijk aangehouden.

Toen bleek de 24-jarige verdachte een snee in zijn pols te hebben waarvoor hij voor behandeling naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht werd. Aangezien de verdachte veel verzet pleegde moest dit geboeid per politieauto gebeuren. Een getuige had gezien de dat 24-jarige man een mes had en snijdende bewegingen richting de 29-jarige man maakte. Hierop ontstond een vechtpartij om het mes af te pakken, waarbij ook een 41-jarige man uit Leeuwarden betrokken raakte.

De 29-jarige verdachte raakte hierbij ook gewond aan zijn hand en moest later ook voor behandeling naar het ziekenhuis. Het mes werd uiteindelijk overmeesterd en afgegeven aan een 20-jarige vrouw uit Leeuwarden die ook bij het gezelschap hoorde. Alle vier de verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier werden zij voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):