zondag, 19. juli 2009 - 17:42

Vierdaagse verlengt contract met Rode Kruis

Nijmegen

Het Nederlandse Rode Kruis en Stichting DE 4DAAGSE zijn wederom een samenwerkingsovereenkomst voor vijf Vierdaagse edities aangegaan. Vandaag hebben beide organisaties een contract gesloten waarin de afspraken zijn neergelegd over de inzet van vrijwilligers en beroepskrachten ter ondersteuning van de medische zorg tijdens de jaarlijkse Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen.

“Het Nederlandse Rode Kruis is al voor de 63ste keer betrokken bij de Nijmeegse Vierdaagse en al lang niet meer weg te denken”, aldus Johan Willemstein, voorzitter van Stichting DE 4DAAGSE. De heer Smeulders, directeur Bedrijfsvoering van het Nederlandse Rode Kruis vult aan: “De bijstand die medici, verpleegkundigen, EHBO-ers, blarenprikkers en anderen tijdens de Vierdaagse bieden, dateert al vanaf het prille begin van de Vierdaagse. Naarmate de Vierdaagse in de loop der jaren uitgroeide tot het grootste wandelevenement ter wereld, werd ook de inzet en medewerking van het Nederlandse Rode Kruis omvangrijker en professioneler.”

Om een duurzame samenwerking te kunnen garanderen is wederom een overeenkomst voor vijf Vierdaagse edities besloten. Het contract werd zondagmiddag ondertekend.
Provincie:
Tag(s):