maandag, 18. mei 2009 - 22:41

Vierjaarlijke Internationaal Krulboltournooi

IJzendijke

Krulbolvereniging ' Molenzicht ' organiseert op zaterdagmiddag 25 en zondagmiddag 26 juli 2009 in het kader van het Jaar van de Tradities de eerste editie van het vierjaarlijke Internationaal Krulboltournooi om de Maurits-Trofee oftewel: de Maurits - bolling.

Op het feestterrein achter de bolbaan aan de voet van de molen bij de molenwerf, wordt die middagen op minstens tien banen gebold.

Daarnaast worden ook andere volkssporten op het terrein beoefend, zoals: * Gaaibollen, * Duiven-loopvlucht, * Jeu de Boules en * Schieting op de liggende wip.

Aan jongeren en touristen wordt de mogelijkheid geboden kennis te maken met de krulbolsport middels ' clinics krulbollen ', waarbij, onder deskundige leiding, zowel de regels als de praktijk van het bollen worden aangeleerd en uitgebreid geoefend.

Muziekgezelschap ' Geduld Overwint ', eettentjes, terrasjes en café-faciliteiten staan er borg voor dat ook de facilitaire gezelligheid gewaarborgd is.

Op zaterdagmiddag 25 juli wordt - in het kader van het feest - een lezing gehouden in Museum Het (KRUL-)Bolwerk op de Markt 28 in IJzendijke door drs Bert van Gelder over de geschiedenis van traditionele sporten onder de titel ' Sport en vermaak van de elite en van het volk in de zeventiende eeuw '.

Vanaf 10 juni a.s. is een uitgebreide digitale informatiefolder over het programma van de feestdagen beschikbaar. Deze zal aan de pers en de touristenorganisaties via e-mail worden rondgestuurd. Andere geïnteresseerden kunnen de folder - vanaf bovengenoemde datum - aanvragen via info@zilverdistel.nl.
Provincie:
Tag(s):