vrijdag, 5. juni 2009 - 8:46

Vieze toiletten grootste ergernis bij het tanken

Amsterdam

Vieze toiletten, asociaal gedrag van andere bezoekers en het krijgen van vieze handen. Het zijn enkele van de meest genoemde ergernissen in een onderzoek van vrouwenverzekeraar Onna-onna naar de vrouwvriendelijkheid van tankstations.

Voor het onderzoek deed Onna-onna navraag bij vrouwen en een steekproef bij 30 tankstations van de grote ketens. Er werd bekeken of toiletten schoon waren, of plastic handschoenen en papieren handdoeken in voldoende mate aanwezig waren en of het station verlicht en beschut was. In totaal werden de stations van BP, Shell, Texaco, Total, Q8 en Esso op meer dan 25 punten gecheckt.

Zowel in het consumenten- als veldonderzoek kwam Shell als winnaar uit de bus. Total scoorde opvallend goed in het veldonderzoek. Wat opviel is dat veel stations nog geen aparte vrouwentoiletten hebben en dat de hygiëne vaak te wensen overlaat. Slechts 20% van de onderzochte toiletten waren volledig schoon.

Shell mag zich 'Meest vrouwvriendelijke tankstation van 2009' noemen, de gehele uitslag ziet er als volgt uit: 1. Shell, 2. Total, 3. BP, 4. Esso, 5. Texaco en 6. Q8.

Tanken is voor veel vrouwen geen prettige bezigheid. De top 10 van ergernissen ziet er als volgt uit:

1. Vieze toiletten
2. Asociaal gedrag van andere bezoekers
3. Vieze handen bij het tanken
4. Onveilig gevoel
5. Tanken gaat niet makkelijk
6. Rijen voor de pomp en de kassa
7. Opdringerige, starende mannen
8. Onprettige omstandigheden door kou, wind en benzinestank
9. Overdaad aan pornografische bladen
10. Onvriendelijk personeel
Categorie:
Tag(s):