maandag, 30. maart 2009 - 22:53

Vijf aanhoudingen door marechaussee in Venlo

Venlo

De Koninklijke Marechaussee (KMAR) heeft zondagavond in Venlo bij een controle op de vreemdelingenwet verschillende mensen aangehouden. Op het station in Venlo troffen ze een 40-jarige man die nog 50.000 euro aan boetes moet betalen.

De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, was per trein vanuit Duitsland naar Venlo gereisd. Op het station werd de man door de marechaussee onderworpen aan een controle. Na raadpleging van het opsporingsregister kwam de openstaande boete aan het licht. Omdat de man het geldbedrag niet direct kon betalen, is hij aangehouden en ingesloten.



Bij een controle langs de Nederlands-Duitse grensovergang aan de A67 hield de marechaussee twee Bulgaarse mannen (34 en 25 jaar) aan op verdenking van betrokkenheid bij mensensmokkel. De mannen hadden een 20-jarige Bulgaarse vrouw bij zich in de auto. De vrouw had geen geldig paspoort of andere documenten bij zich. Ook was de reisbestemming van het drietal onduidelijk.



Een 21-jarige man uit Oekraïne werd dezelfde avond op de A67 door de marechaussee aangehouden omdat hij tijdens een controle een valse Poolse identiteitskaart overhandigde. Hetzelfde overkwam een 29-jarige man waarvan de nationaliteit nog niet bekend is. Hij werd aangehouden, omdat hij een Vietnamees paspoort toonde, waarvan de foto niet overeen kwam met zijn uiterlijk.
Provincie:
Tag(s):