woensdag, 24. juni 2009 - 17:09

Vijf arrestaties bij inval in drugspand

Maastricht

Bij een inval in een drugspand aan de Mr. Ulrichweg in de Maastrichtse woonwijk Mariaberg heeft de politie dinsdagavond vijf personen aangehouden en ruim 4,5 kilo harddrugs aangetroffen. De inval was het sluitstuk van een eerder gestart onderzoek naar aanleiding van een reeks van aanhoudende klachten over drugsoverlast in met name de wijken Mariaberg en Brusselsepoort.

Onder leiding van een rechter commissaris werd gisteravond binnengevallen in het betreffende pand. Tijdens de inval waren de vij aangehouden personen bezig met hnet versnijden en inpakken van verdovende middelen. Een van de verdachten vluchtte tevergeefs het dak op om aan zijn aanhouding te voorkomen. In de woning werd heroine en cocaine aangetroffen met een totaal gewicht van 4,5 kilo, alsmede 200 XTC-tabletten en 200 gram softdrugs. Ook nam de politie een personenauto, twee kluizen, enkele telefoons en een nep-vuurwapen in beslag.

De vijf verdachten zijn afkomstig uit respectievelijk Rotterdam (26 en 20 jr), Sittard-Geleen (26 jr) en Maastricht (21 en 43 jr). Zij zijn allemaal in verzekering gesteld.

In overleg met de gemeente zal het pand conform de geldende richtlijnen gesloten worden. Overeenkomstig het beleid van de woningbouwvereniging zal tot ontbinding van het huurcontract worden overgegaan.
Provincie:
Tag(s):