vrijdag, 12. juni 2009 - 14:52

Vijf gewonden bij incident met zwavelzuur in Maastricht

Maastricht

Bij een incident met zwavelzuur in Maastricht zijn vrijdagochtend vijf personen licht gewond geraakt. Daarnaast ontstond er ook schade aan meerdere loodsen en lakschade aan diverse voertuigen, zegt de politie.

Het incident deed zich voor bij een afvalverwerkingsbedrijf aan de Ankerkade.
 Daar werd rond 09.00 uur een tankwagen geladen met zwavelzuur vanuit een tiental andere vaten. Vermoedelijk doordat in een van de vaten - die door een ander bedrijf waren aangeleverd - een organische stof zat, ontstond er een chemische reactie. Daardoor ging de temperatuur en de druk in de tank sterk omhoog. De overdrukventiel trad in werking en spoot het zwavelzuur metershoog uit de tankwagen.


Vijf personen liepen irritatie aan de luchtwegen en een branderig gevoel aan de huid op. Zij zijn ter plekke behandeld door de GGD en konden later weer aan de slag. Een loods van het bedrijf en twee aangrenzende opslagplaatsen liepen schade op aan het dak. Bij twee in de directe nabijheid gelegen bedrijven is lakschade aan een aantal wagens geconstateerd. Hoe groot de totale schade is, is nog niet bekend.
De brandweer van Chemelot heeft assistentie verleend bij het opruimen van het zwavelzuur dat rond de tankwagen was neergevallen.
Provincie:
Tag(s):