vrijdag, 20. februari 2009 - 13:31

Vijf Limburgers gearresteerd in onderzoek internationale drugshandel

Maastricht

In een onderzoek naar internationale drugshandel heeft de politie in Maastricht acht personen gearresteerd. Vijf van de verdachten komen uit Limburg. Ook werden twee Duitsers en een Belg aangehouden. Tevens werd 12 kg cocaïne aangetroffen in een horecagelegenheid. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht bekend gemaakt.

Politie en Justitie hebben woensdagavond in Maastricht invallen gedaan in een tweetal woningen aan de Rondostraat, Ruttensingel en in een café aan de Edmond Jasparstraat. Hierbij werden de 7 personen aangehouden. Het betreft 4 Maastrichtenaren van 28, 31, 38 en 41 jaar, twee Duitsers van resp. 36 en 42 jaar oud en een 37-jarige man uit Linne. Ze worden verdacht van overtreding van de Opiumwet. Daarnaast werd een man van Belgische nationaliteit aangetroffen in het café in bezit van een geladen vuurwapen. Ook deze persoon is aangehouden.

De Nederlanders voorzagen Duitsers van grote hoeveelheden verdovende middelen, zegt het OM.

Bij de invallen werd 12 kilogram cocaïne met een straatwaarde van ongeveer 600.000 euro, een hoeveelheid onbekende vloeistof en 20 kilogram versnijdingsmiddel aangetroffen. Eveneens werden drugsgerelateerde artikelen aangetroffen en inbeslaggenomen.

De politie verrichtte de aanhoudingen op verzoek van politie en justitie in Saksen (Duitsland). Er is zeer intensief met deze autoriteiten samengewerkt bij dit onderzoek. De Duitse justitie zal om uitlevering vragen van de twee Duitse verdachten, die dus in Duitsland berecht zullen worden.

De 5 Nederlanders en de Belgische verdachte worden vandaag voorgeleid bij de Rechter-commissaris voor bewaring.
Provincie:
Tag(s):