donderdag, 19. februari 2009 - 9:54

Vijf sterren voor Mazda6 in EuroNCAP crashtest

De Mazda6 heeft bij crashtests van het European New Car Assessment Programme (EuroNCAP) de maximale score van vijf sterren behaald. Daarmee treedt de nieuweling in de voetsporen van onder meer de Mazda2 en de Mazda5.

EuroNCAP heeft dit jaar een nieuw en strenger testprogramma in gebruik genomen, waarbij er een totaalscore per auto wordt opgemaakt op basis van de mate van bescherming en veiligheid op vier verschillende gebieden: volwassenen (inzittende), kinderen (inzittende), voetgangers en passieve en actieve veiligheid van het voertuig zelf. De Mazda6 is de eerste Mazda die onder deze nieuwe regels is getest en dat maakt de score van vijf sterren nog indrukwekkender.

Seita Kanai, Senior Managing Executive Officer van Mazda en verantwoordelijk voor R&D: “De maximale score van de Mazda6 bij de EuroNCAP crashtest is het resultaat van de vooruitgang van Mazda op het gebied van het optimaal combineren van rijplezier met veiligheid en aandacht voor milieu, zoals dat is vastgelegd in onze bedrijfsfilosofie onder de naam ‘Duurzame Zoom-Zoom’. In de toekomst zal Mazda dan ook haar sociale verantwoordelijkheid nog verder uitbreiden met milieuvriendelijke en op veiligheid gerichte technologieën�.
Eerder scoorde Mazda al vijf sterren EuroNCAP met de Mazda5 in september 2005 en de nieuwe Mazda2 in december 2007. Beide modellen ontvingen daarbij de hoogste score voor bescherming van volwassen inzittenden.

De eerste generatie van de Mazda6 combineerde al een nieuw en aantrekkelijk design met voortreffelijke rijeigenschappen. Bij de nieuwe Mazda6 zijn deze zaken verder doorontwikkeld en is daar een uitgebreider en degelijker veiligheidspakket aan toegevoegd, wat er voor zorgt dat de Mazda6 wereldwijd de strengste veiligheidstests kan doorstaan.
Categorie:
Tag(s):