zondag, 9. augustus 2009 - 0:26

Vijf verdachten aangehouden na trammelant in café

Groningen

De politie heeft vrijdagnacht na een caféruzie in de Bedumerstraat vijf verdachten aangehouden. Het gaat om drie Stadjers van 21 tot en met 24 jaar, een nog onbekende man en een jonge vrouw van 18 jaar.

De politie reageerde op een melding dat er trammelant in het café zou zijn. Buiten de horecagelegenheid vorderde de politie van de groep, die later werd aangehouden, weg te gaan. Een 24-jarige Stadjer en de onbekende verdachte weigerden dit. Zij werden direct ingerekend. Hierop bedreigde de 18-jarige vrouw een politieagente met bepaalde bewoordingen. Ook de jonge vrouw werd aangehouden.

Een andere 24-jarige Stadjer werd aangewezen als degene die in de kroeg diverse vernielingen had gepleegd. Deze verdachte werd ingerekend voor openlijke geweldpleging. Ten slotte werd een 21-jarige Stadjer aangehouden, omdat hij niet voldeed aan een vordering van de politie.

Het vijftal werd in het cellencomplex in Groningen ingesloten. Twee politieagenten doen aangifte van bedreiging en mishandeling. Tijdens het incident werden meerdere politie-eenheden ingezet. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.
Provincie:
Tag(s):