zaterdag, 26. september 2009 - 23:07

Vijftig deelnemers Open Bedrijvendag Hoogeveen

Hoogeveen

De voorbereidingen voor de Open Bedrijvendag Hoogeveen, op 7 november, zijn in volle gang.

De economische recessie heeft ondernemers niet weerhouden deel te nemen aan deze dag: het aantal deelnemende bedrijven ligt op bijna vijftig en dat is evenveel als in 2008. Dertig ondernemingen doen mee op hun eigen locatie en de overige bedrijven presenteren zich op een van de twee themapleinen.

De Open Bedrijvendag Hoogeveen wordt voor de zevende achtereenvolgende keer gehouden. Om jongeren een goede beroepenoriëntatie te kunnen aanbieden, zullen er in samenwerking met het onderwijs uit Hoogeveen nu twee themapleinen worden gehouden: logistiek en voertuigentechniek bij Barlo World Intern Transport aan de Voltastraat en horeca en facilitaire dienstverlening bij Maxx Sports & Events aan de Terpweg.

Alfa college, Drenthe College, Roelof van Echten College en RSG Wolfsbos zijn nauw betrokken bij de organisatie van de themapleinen en de open dag.
Ook het UWV Werkbedrijf verleent haar medewerking aan de themapleinen met workshops, onder andere door openstaande vacatures onder de aandacht te brengen. Daardoor wordt het ook interessant de themapleinen te bezoeken voor mensen die een baan of ander werk zoeken. Op de pleinen zullen eveneens bedrijven uit de genoemde sectoren zich presenteren.

De Open Bedrijvendag begint zaterdagochtend om half negen bij het bedrijf Hitachi op Buitenvaart 104. Hier start de grote reclamekaravaan, die een rondgang door Hoogeveen maakt. Leerlingen van het Alfa college hebben de organisatie van de karavaan op zich genomen. Om tien uur wordt bij Hitachi het evenement feestelijk geopend. De Open Bedrijvendag is inmiddels uitgegroeid tot een mega-evenement waar meer dan 25.000 bezoekers op af komen.
Provincie:
Tag(s):