vrijdag, 3. juli 2009 - 21:44

Vijftig woningen ontruimd na brand in Haagse wasserij

Den Haag

Bij een brand in een wasserij in Den Haag zijn vrijdagmiddag vijftig woningen ontruimd. De brand brak uit rond half zes in het pand aan de Loosduinseweg. Vijf bewoners werden door de ambulancedienst met rookklachten ter plekke geholpen.

De eigenaar en personeel hadden bij het afsluiten van de apparatuur en het verlaten van het pand wel een vreemde lucht geroken. Na alles gecontroleerd te hebben werd niets ontdekt en werd het pand afgesloten. Binnen een half uur sloegen de vlammen daarna al naar buiten.

Politieagenten die aan de overzijde bezig waren een aanrijding op te nemen waren binnen enkele minuten bij de brand. Zij waren in verband met de hevige rookontwikkeling voor aankomst van de brandweer begonnen met het ontruimen van de bovengelegen woningen.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen aan de voorzijde naar buiten. De brandweer heeft verder geholpen met het ontruimen van de flats terwijl een blusploeg direct begon met het blussen van de brand. Door een snelle blussing konden de naastgelegen panden van een schildersbedrijf en een groothandel in matrassen behouden blijven. Ruim zestig bewoners kwamen tijdelijk op straat te staan. Nadat de brand geblust was en de woningen gecontroleerd waren konden de bewoners weer terug naar hun woning.

In de wasserij stonden droogtrommels persen en een mangel. Verder was er wasgoed, bestaande uit linnengoed en kleding van bedrijven, instellingen en particulieren.

De inventaris moet als verloren worden beschouwd. De naastgelegen panden liepen rookschade op. De schade bedraagt circa 200.000 euro.
Provincie:
Tag(s):