donderdag, 5. februari 2009 - 11:40

Vilente verliest kort geding tegen gemeente Renkum

Oosterbeek

Zorginstelling Vilente heeft het kort geding dat zij had aangespannen tegen de gemeente Renkum verloren. Vilente had een kort geding aangespannen omdat zij het niet eens was met de regionale aanbestedingsprocedure voor huishoudelijke verzorging.

Het nieuwe uurtarief van € 21,50 achtte Vilente niet kostendekkend. De uitspraak van de voorzieningenrechter betekent dat de regionale aanbestedingsprocedure zorgvuldig is uitgevoerd en dat Vilente zal stoppen als zorgaanbieder huishoudelijke verzorging in de gemeente Renkum. Door deze uitspraak is voor de twaalf gegunde zorgaanbieders de weg vrij om de zorg over te nemen.

Vilente is met de gemeente Renkum in gesprek om personeel en cliënten zo goed mogelijk over te dragen naar een andere zorgaanbieder. Dit proces neemt enkele weken in beslag. In die tussentijd blijft Vilente, voor zover als mogelijk, huishoudelijke verzorging in de gemeente Renkum leveren.

Wethouder Peek van welzijn en interim directeur Vilente de heer Van der Togt: “Dit is een lastige situatie voor zowel de zorgontvangers, personeel van Vilente en de gemeente. Wij hebben er allemaal belang bij dat deze kwestie nu zo snel mogelijk wordt opgelost. Daarbij streeft de gemeente, maar ook Vilente, dat cliënt en verzorger zoveel mogelijk samen over-gaan naar een andere zorgaanbieder�.

De komende tijd blijft de gemeente actief communiceren met de cliënten. Vilente informeert haar betrokken medewerkers over de ontstane situatie.
Provincie:
Tag(s):