donderdag, 12. februari 2009 - 17:07

Villeroy & Boch schrapt kwart van arbeidsplaatsen in Roden

Roden

Bestuurder Emiel Peper van CNV Chemie en energie houdt in maart scherp in de gaten welke aanvullende maatregelen het kabinet mogelijk voorstelt om de crisis te keren. Mogelijk dat daar initiatieven tussen zitten die de problemen bij Villeroy & Boch in Roden kunnen verminderen. De producent van kunststof sanitair in het Drentse Roden - voorheen Ucosan - schrapt een kwart van het aantal arbeidsplaatsen. 38 fte's komen te vervallen en het bedrijf voorziet daaronder 24 gedwongen ontslagen. Vanmiddag om 15.00 uur is het personeel ingelicht.

Volgens Villeroy is de omzet vorig jaar in november en december met 25 procent gedaald - te weinig voor WTV-goedkeuring door het ministerie. Emiel Peper: "En nu geeft de directie aan dat in januari en februari de situatie niet beter is geworden en ook niet zal worden op korte termijn. Een en ander gaf een hele navrante wending aan de cao-bespreking die we deze week zouden hebben. Helemaal als je bedenkt dat de medewerkers in 2006 allemaal nog vrijwillig 2 uren per week langer doorwerkten om de productie er door te jassen in Roden. Destijds beloofde de onderneming nog een werkgarantie tot 2011. De huidige crisis heeft daar een dikke vette streep doorheen gehaald."

Volgens Peper zet CNV Chemie en energie zich in voor maximale bemiddeling van-werk-naar-werk. "Maar, omdat we in maart pas bijeen komen om te praten over het sociaal plan dat hoort bij deze forse reorganisatie, is het van groot belang om te achterhalen wat het kabinet in tussentijd bekokstoofd. We zullen daar scherp op letten. Want wellicht zit daar iets bij wat de ingreep in Roden kan verzachten."
Provincie:
Tag(s):