zondag, 26. april 2009 - 20:58

Vitesse volop in de race voor play-offs

(Elfvoetbal) Vitesse heeft door een klinkende 6-1 zege op FC Utrecht weer zicht op de play-offs voor Europees voetbal. De Arnhemse doelpunten werden gemaakt door Nicky Hofs, Claudemir (tweemaal), Paul Verhaegh, Alexander Büttner en Frank van der Struijk. De Utrechtse eretreffer werd binnengekopt door Hans Somers.

De thuisclub klaarde de klus eigenlijk binnen vier minuten. Tussen de 61ste en de 65ste minuut scoorden de Arnhemmers maar liefst drie keer en was het gedaan met de 'daadkracht' van de Domstedelingen. Door de Arnhemse zege staat het elftal van trainer Theo Bos nog maar twee punten achter op de Utrechters, waardoor de play-offs ineens behoorlijk dichtbij zijn.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was een drama om te zien. Beide teams bakten er eigenlijk helemaal niets van. Vooral de ploeg van trainer Ton Du Chatinier leek geen zin te hebben in de tweestrijd. Lamlendigheid en een gebrek aan inzet waren de hoofdmoten voor het spel van FC Utrecht. Ook Vitesse zette daar praktisch niets tegenover. Tot de 45ste minuut. Hofs mocht kinderlijk eenvoudig wegdraaien bij Francis Dickoh. Voor de Arnhemmer was het daarna een koud kunstje om doelman Wesley de Ruiter te passeren: 1-0.

Na rust werd het ineens een aardige wedstrijd. Zeker toen het 2-0 werd voor Vitesse in de 61ste minuut. Weer was Hofs de aanstichter. Hij legde de bal perfect op de inkomende Braziliaan Claudemir: 2-0. Dit bleek de aanzet voor een aanvalsgolf van Vitesse en een minuut later lag de derde Arnhemse treffer in het Utrechtse doel. Via een mazzeltje kwam de bal wederom bij Claudemir en wederom vond de Braziliaan het net.

Drie minuten na de derde goal deed de thuisclub er nog een schepje boven op. Santi Kolk en Lasse Nilsson combineerden prachtig en de laatste legde de bal panklaar voor de meegelopen Verhaegh: 4-0. Het bleef een doelpuntrijke tweede helft. Utrecht mocht zowaar een eretreffer maken. Somers kopte een voorzet van Tim Cornelisse in de zeventigste minuut binnen en deed iets terug voor de bezoekers.

Ondanks dat het tempo in het duel omlaag ging, bleef Vitesse scoren. De goed ingevallen Kolk mocht in de 84ste minuut zomaar doorgaan op De Ruiter en zag de meegelopen invaller Büttner de score verhogen. Een andere invaller - Van der Struijk - mocht zelfs nog de zesde Arnhemse treffer aantekenen in de 88ste minuut. Weer was het Kolk die de assist gaf en zodoende werd de uitslag bijzonder hoog in het voordeel van de geelzwarte formatie.

Resultaat: Vitesse doet weer volop mee voor een plekje in de play-offs voor Europees voetbal. Nog maar twee puntjes staan de mannen van Bos achter op de Utrechters. Met dit voetbal lijken ze zeker kans te maken, want FC Utrecht gaat in deze vorm geen enkel punt meer halen.