maandag, 12. oktober 2009 - 14:37

Vlag in top voor tien jaar vmbo

Emmen

Het is vandaag, maandag 12 oktober precies tien jaar geleden dat het vmbo als nieuw schooltype startte. Bij het Hondsrug College in Emmen werd die morgen de vlag in top gehesen. Het vmbo is in korte tijd groot geworden. Van alle scholieren in het voortgezet onderwijs volgt inmiddels meer dan zestig procent deze opleiding.

“Het vmbo heeft zich in die periode ontwikkeld tot een van de meest innovatieve onderwijsvormen van Nederland. Daar ben ik trots op”, stelt Tonnis Bos, sectordirecteur vmbo bij het Hondsrug College in Emmen.

“Op een aantal dingen ook niet”, vervolgt Bos. “Het vmbo heeft geen goed imago. Scholen kiezen ervoor het vbo en het mavo weer uit elkaar te halen. Ook het Hondsrug College heeft plannen weer het mavo in te voeren. Verder heet het vbo voorbereidend beroepsonderwijs, maar gaat het toch steeds meer beroepsgericht. Een goed voorbeeld hiervan is het vakcollege Techniek. Dat moet een nieuwe opleiding worden van zes jaar, met als doel leerlingen af te leveren als goede vakmensen. Zo zijn er ook ontwikkelingen om dat te doen op het gebied van de Zorg. Bij dit jubileum dus wel een feest, maar de ontwikkelingen gaan door!”
Provincie:
Tag(s):