donderdag, 6. augustus 2009 - 19:12

'Vliegende' Duitser moet auto inleveren

Bunnik

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (Klpd) heeft donderdagmiddag omstreeks 12.30 uur ter hoogte van Bunnik van een 42-jarige inwoner van Duitsland het rijbewijs ingevorderd. In verband met openstaande boetes moest hij ook zijn auto achterlaten in de Driebergen, meldt het Klpd.

Rond het middaguur kwam diverse meldingen binnen over het asociale rijgedrag van de man. Hij reed met snelheden boven de 180 km/uur en haalde met soms wel 160 km/uur rechts in over de vluchtstrook. Door zijn ‘vliegende vaart’ was de man dan ook in een mum van tijd ter hoogte van Driebergen, waar een opvallende auto van de Verkeerspolitie van het KLPD reed. In het zicht van de politieauto reed hij met 120 km/uur over de vluchtstrook en kon hij worden geklokt voor ruim 160 km/uur. Hij is met behulp van twee motorrijders van het KLPD aan de kant gezet. De man kon geen verklaring voor zijn gevaarlijke weggedrag en zei op weg te zijn naar het strand.

Hij had nog drie boetes openstaan van in totaal 530,64 euro. Die kon hij niet direct voldoen en is hij zonder auto heengezonden. Later trof de Verkeerspolitie de man weer lopend aan op de autosnelweg en is hij er opnieuw vanaf gehaald.
Provincie:
Tag(s):