woensdag, 25. februari 2009 - 10:59

Vliegtuig neergestort bij Schiphol

Schiphol

In de nabijheid van luchthaven Schiphol is woensdagmorgen omstreeks 10.31 uur een vliegtuig, een Boeing 737-800 van de Turkse vliegmaatschappij Turkish Airlines, neergestort en in meerdere stukken gebroken in een weiland. Het toestel, met vluchtnummer TK 1951, was afkomstig uit Istanbul en er zaten 128 passagiers en 7 bemanningsleden aan boord.

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Er zijn volgens de eerste berichten 9 doden en 50 gewonden gevallen. Van de gewonden zijn er 25 zwaargewond. Getuigen hebben na de crash passagiers uit het vliegtuig zien klimmen.

De hulpverlening wordt bemoeilijkt omdat het vliegtuig in een vers omgeploegde akker ligt. Met een speciaal rupsvoertuig worden gewonden afgevoerd. Ook boeren uit de omgeving zijn met tractoren ter plaatse om hulp te bieden. Naast het vliegtuig liggen lichamen van passagiers onder witte lakens.

Vermoedelijk is bij het inzetten van de landing iets mis gegaan en heeft de piloot geprobeerd een noodlanding te maken in het weiland voor de landingsbaan. Volgens ooggetuigen heeft het toestel eerst met de staart de grond geraakt.

De gewonden worden overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving. Overlevenden van de crash worden overgebracht naar een sporthal 'De Wildenhorst' in Badhoevedorp.

Na de crash is er geen brand uitgebroken in het vliegtuig.

Volgens de gemeente Haarlemmermeer is het vliegverkeer van en naar Schiphol weer gedeeltelijk hervat.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):