maandag, 12. januari 2009 - 15:13

Vliegveld Weeze verwerkt 80% meer passagiers

Weeze (D)

Het Duitse vliegveld Weeze heeft het afgelopen jaar 80% meer passagiers verwerkt. Het vliegveld, net over de grens bij Bergen, kreeg ruim1,5 miljoen personen te verwerken, zo werd maandag bekend gemaakt.

De oorzaak van de groei blijft de aanwezigheid van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair. De Ieren hebben de in 2007 geopende thuisbasis, met hun zes Boeing 737-800, in het afgelopen jaar doelmatig uitgebreid.

Vanaf Weeze vliegt Ryanair non-stop in het huidige seizoen naar circa 30 bestemmingen. Twaalf nieuwe bestemmingen, waaronder Berlijn, Dublin en Tenerife, staan in deze winter nieuw op het programma. Naast Ryanair kon de opbloeiende Aiport in 2008 zes ander Airlines in het vliegvakantie segment begroeten: Hamburg International, Sky Airlines, Sunexpress, Transavia, Corendon Airlines en de Oostenrijkse Welcome Air.

De aan de grens gelegen Airport vervoerde in het afgelopen jaar voor het eerst meer Nederlandse dan Duitse zakenreizigers en vakantiegangers: Het aandeel van de Nederlanders is gestegen van 36 naar 52 %.
Provincie:
Tag(s):